Egyiptomi körutazás

 

Egyiptomi Körutazás

 

1.nap Találkozás Ferihegy II/B. terminálon a kora délutáni órákban. Elutazás az Egypt Air menetrend szerinti nemzetközi járatával Kairóba. Érkezés után transzfer a szállodába, szobák elfoglalása, vacsora.

2.nap Reggeli után egész napos kirándulás légkondicionált autóbusszal a gízai Piramisokhoz. Megtekintjük a teljes piramis-területet, a három Piramist, Khefrén fáraó Völgytemplomát, a Panorámát. Lehetőség nyílik a nagy Piramist belülről is megszemlélni.  Majd tovább haladunk Szakkara felé. Megnézzük az Imhotep Múzeumot, Titi piramisát kívülről és belülről, egy V. dinasztia korabeli masztabát és a különleges lépcsős piramist, melyet Dzsószer fáraó építtetett. Meglátogatunk egy varázslatos szőnyegiskolát és egy papirusz készítő üzemet is. Vacsora a szállodában.

3.nap Reggeli után egész napos kirándulás légkondicionált autóbusszal az Egyiptomi Nemzeti Régészeti Múzeumba. Majd a Kopt-negyedbe, ahol meglátogatjuk a Függő-templomot, az Abu Serge templomot, a Szent Család barlangját, a Szent György bazilikát, a kopt-temető, a Szent Család kápolnáját.

Mai programunkat a Khan El Khalili Nagybazárban zárjuk. Vacsora a szállodában.

4.nap Hajnali órákban transzfer a kairói belföldi repülőtérre, elutazás az Egypt Air menetrend szerinti belföldi járatával Asszuánba. Érkezés után kirándulás motorcsónakkal a Philea- szigetre, az Ízisz templomokhoz. Majd transzfer a luxushajóra, kabinok elfoglalása. Ebéd után felukkázás, vitorláshajózás a Níluson,a Botanikus Kert megtekintése.

5.nap Reggeli után, egész délelőtt  gyönyörködhetünk a csodás Nílusi panorámában, vagy sétát tehetünk az asszuáni bazárban. Majd ebéd után kihajózás Komobó felé. Érkezés és kikötés után Komobó ókori templomának meglátogatása (Szobek és Hórusz istenek orvostudományi központja,  kórháztemplom). Vacsora a hajón és továbbhajózás Edfu felé.

6.nap Edfu, Hórusz templomának megtekintése. Utazás konflisokkal. Ebéd a hajón, kihajózás. Továbbhajózunk Esna felé. Áthaladás az esnai zsilipen, ahol 6 méter vízkülönbségen emelik át hajónkat. Esti órákban érkezés Luxorba. Vacsora a hajón.

7. nap Reggeli után egész napos kirándulás légkondicionált autóbusszal Dandara-ba , az ókori Tudományos, Fizikai, Csillagászati Központba, az edfui Hórusz feleségének , Hathor-nak a templomába. Délutáni órákban továbbutazás El Goune a Vörös-tenger partjára. Szállodába érkezés után szobák elfoglalása, vacsora.

8-10.nap Pihenés, üdülés a Vörös-tengernél, all inclusive (teljes) ellátás mellett. Lehetőség van tengeri programokon való részvételre (pl. hajó kirándulás korallszigetekhez,delfinnekkel úszás,sznorkellezés).

11.nap Reggeli után transzfer a hurghada-i repülőtérre, elutazás az Egypt Air menetrend szerinti belföldi járatával Kairóba, majd onnan közvetlen csatlakozással Budapestre. Érkezés Ferihegy II/B. terminálra a kora délutáni órákban.

Utazás: az Egypt Air menetrend szerinti nemzetközi és belföldi járataival.

Kirándulások, transzferek légkondicionált autóbusszal.

Tartalmazza: Szállás, ellátás: 5 és 4 csillagos szállodákban és luxushajón. Teljes v.félpanziós ellátás. Összes belépőjegy, kirándulás, transzfer, végig magyar idegenvezető.

További információ: Részletek miatt a lenti elérhetőségeimen lehet keresni.