Peru

 

Perui Körutazás II. 2017

 

1.nap. Érkezés Limába, transzfer a szállodába, vacsora

 

2.nap. Kora reggel indulás Caralba az ősi indián városba, kb. 3 óra Limatól. Feltételezések szerint ez az első indián kultúra központja volt. A parkolóból idáig kb. 800 m-t gyalog kell megtenni a rossz út miatt. ennek megfelelő erős cipőt hozzanak az útra. Helyi vezetővel megtekintik az indián vallási központot a Szt. Tűz templomát, majd az amfiteátrum,  a leglátványosabb épület következik. Vélhetőleg itt tartották a vallási ünnepségeket. Nem hagyják ki a Nagy Piramist sem, amely a város romjai fölé magasodik. Fénykorában a tetejéről nem csak a Caralt lehetett belátni, ellenőrizni, hanem a környező völgy nagyrészét is. Ez a díszes épület lehetett Caral vallási közigazgatási központja. Innen kisebb sétával érik el a kis Huanca piramist. Ezt követően lesz lehetőség a csomagolt ebéd elfogyasztására. Délután visszatérés Limába a szállodába.

 

3.nap. félnapos városnézés. Miraflores és San Isidro elegáns negyedei , csokoládé készítő műhely, főtér a kormányzói, érseki palotával székesegyházzal, majd a Szerelmesek parkja ahonnan remekül látszik az óceán.

Délután utazás kisbusszal Nazcába. Útközben Icaban megtekintik a 11000 kő múzeumát. Carrera Múzem. Itt nagy mennyiségben gyűjtöttek össze ősi képekkel díszített köveket, amelyeket a legkülönfélőbb ismeretek történetek hordozói. Csillagképek , orvosi eljárások, műtétek. Talán a legrejtélyesebbek, amik dinoszauruszokat ábrázolnak, többször emberekkel való küzdelemben. Érkezés késő esete Nazcába.

 

4.nap. Délelőtt fakultatív kirándulási lehetőség a Nazca vonalakhoz, majd buszút Arequipaba ( kb 10 óra) a Pánamerikai országúton . Útközben egymást váltják a sivatagok, zöldellő völgyek,  magas hegyek, különböző érdekes szikla alakzatok. Kiemelkedik közülük Yauca, ahol olíva ligeteket is láthatnak. Útközben ebéd egy étteremben. Szállás Arequipaban.

 

5.nap. Délelőtt városnézés Arequpában. Carmen  kilátóhelyről föltárul az egész szépen megművelt zöld táj, majd megnézik  Yanahura negyedet e legjelentősebb templomokkal, a Főteret, amely talán a legszebb az egész országban. Itt látható a székesegyház és a Compania templom lés kolostort is. Ezt belülről is megtekintik, mert az egyik legszebb vallási épület a XVIII. századból. Ebéd egy étteremben. Délután a Szt. Katalin kolostort nézik meg. A jókora 20 ezer négyzetméteres terület 400 évig teljesen elzárt volt a külvilágtól úgy működött, mint egy kis város. Utcákkal, házakkal, templommal, szökőkúttal. Csak 1970-től látogathatják turisták és már az egyik legfontosabb látványossága lett a városnak.

 

6.nap. Kora reggel indulás az Aguadas Blanca természetvédelmi terültre, útközben több jellegzetes perui faluban is megállnak pl Yura, Patahuasi, Chivay. Útközben ebéd egy étteremben vagy a szállodában. Délután látogatás Calerába ahol megmártózhatnak a termálmedencékben. Vacsora a szállodában.

 

7.nap. Kirándulása termékeny Colca-völgybe. Szűkebb részen jól kiépített kilátókból gyönyörködhetnek a tájban. Gyakran feltűnnek itt kondorkeselyűk, is. A turisták megcsodálhatják hatalmas madarakat, elegáns röptüket  a szépséges táj fölött. Ebéd, majd utazás Punoba. Szállás Punoban a Titicaca-tónál.

 

8.nap. Hajókirándulás a legendákkal övezett Titicaca-tavon. Meglátogatják az indiánok nádból font úszó szigetét, ahol bepillantást kapna k évszázados életmódjukba. Ezt követően kikötnek Taquile-szigeten. Ezt körbejárva lenyűgöző látványban lesz részük. Úgy érezhetik mintha egy hatalmas hegyekkel körbevett óceán közepén lennének. Látogatást tesznek a szigetlakóknál is, akik híresek szőtteseikről. Ebéd a szigeten. Ezt követően ellátogatnak az Uros ember által készített szigetekre, ahol megismerkednek ott élők különleges életformájával.  Délután visszatérés Punoba.

 

9. nap. reggel utazás busszal Punoból Cuzcoba.  Útközben változatos tájban gyönyörködhetnek a magas hegyek között. Érintik az  Altopiano fennsíkot is. Útközben lehetőség lesz megállni és fényképeket készíteni. Majd megtekintik a Racchi régészeti területet és Andayhuallillas templomát amit díszes freskói miatt Dél-Amerika Sixtusi kápolnájának is neveznek. Ebéd egy étteremben. Délután rövid megálló Pucarában. A település kerámiáiról és teraszos épületeiről és részben föld alá épített udvarairól ismert. Szállás Cuzcoban.

 

10.nap. Délután városnézés, Főtér, Koricancha templom, székesegyház, majd kirándulás Cuzco környékére. Kenko vallási központ Puca Pucara erőd, Tambomachay az inka fürdő, Sachayhuaman erőd. Szállás Cuzcoban.

 

11. nap. Egésznapos kirándulás Chincheroba és Ollantaytamoba. Szállás Cuzcoban.

 

12.nap. Egésznapos kirándulás Macchu Picchuba. vonattal mennek föl Aguas Calientes/Macchu Picchuhoz. Innen kisbusszal utaznak a romokhoz, amit helyi idegenvezetővel tekintenek meg. Ebéd, majd vonattal vissza Ollantaytamboba, innen transzfer Cuzcoba. Szállás Cuzcoban.

 

13. nap. Reggeli után transzfer a repülőtérre, utazás Limába.A reptérről egyenesen  indulnak az Eco Truly Parkba . A park egy ökológikus közösség ahol a cél az , hogy békésen, fenntartható környezetbarát módon éljenek akik ide költöztek. Ismerkedés életükkel. A csoport választhat egy elfoglaltságot a közösség által kínált tevékenységek közül. Jóga, meditáció, aromaterápia, mantrák. A telep kialakításánál indán hagyományokat követtek vegetarianus ebéddel.  Késő este visszaérkezés a szállodába.

 

14. nap. Transzfer a reptérre hazautazás.

 

15.nap. Érkezés Budapestre

 

Tartalmazza: repülőjegy, reptéri illetéket Budapest-Lima -Budapest, Cuzco-Lima  útvonalon, szállást kétágyas szobában Peruban svédasztalos, vagy amerikai reggelivel, program szerinti főétkezéseket ( többnyire ebédet), a felsorolt városnézéseket helyi idegenvezetővel, belépőket a felsorolt nevezetességekbe, felsorolt repülőtéri és vasútállomási transzfereket, felsorolt buszos közlekedést, minden esetben csak az utasok által használt autoval, vagy busszal, Vistadome vasútjegyet Ollantaytambo-Macchu Picchu-Ollantaytambo útvonalon, kirándulást  a Titicaca-tavon, betegség-, baleset és poggyászbiztosítást

 

A belépőjegek ára változhat, erről amint tudomásunkra jut, tájékoztatjuk az utasokat.

 

Szállás: többnyire négycsillagos szállodában, esetenként háromcsillagosban

 

Részvételi díj személyenként: 1.190.000 Ft

 

Fakultatív Nasca repülős túra: 39.000Ft

 

Nem tartalmazza: fel nem sorolt szolgáltatásokat, személyes kiadásokat, borravalókat.