Tanulási probléma


Ezen a héten egy fiatalember keresett meg, hogy segítsek neki megoldani a tanulással kapcsolatos problémáit. Már több éve nem sikerült befejeznie a szakdolgozatát és ezért nem tud államvizsgázni és nem tudja befejezni az egyetemet.

Az oldás során az Egy Agy módszerrel visszamentünk a gyerekkorába és ott kezdtük el kutatni a probléma igazi forrását. Kiderült az oldás során hogy 7 évesen, amikor elkezdte az általános iskolát, akkor egyáltalán nem tudott az iskolára koncentrálni, mert a szülei váltak.

Mindennapi legnagyobb problémája az volt, hogy szülei nagyon sok évi házasság után elváltak, aminek Ő már csak a “végére” érkezett meg (született). Anyukáját keveset látta, mert nagyon ő sokat dolgozott és szinte már nem is emlékszik rá. Tehát ekkor vesztette el a biztos családi hátterét az életében. Emiatt nem érdekelte az iskola és emiatt nem tudott kialakulni benne a természetes tanulás utáni vágy, hisz minden energiáját arra fordította, hogy érzelmileg „túléljen”.

Tovább kutatva múltjában az egyetemista éveknél lyukadtunk ki. Ekkor egy rosszul sikerült órai részvétel után az angol tanára azzal „fenyegette” meg hogy nagyon megfogja nézni, hogy milyen szakdolgozatot fog beadni, mert nem fogja megengedni neki, hogy befejezze az egyetemet ha nem lesz képes végre összeszedni magát.

A probléma feltárása után, kezelésnek egy pozitív kép elkészítését javasoltam, amit neki gyakorlatokkal kellett megerősítenie. A pozitív képben együtt elképzeltük, hogy úgy fejezi be az egyetemet, hogy a szakdolgozat megvédésekor szülei is bent lesznek az előadó teremben és így érezni tudja azt a védelmet, amit kis iskolás korába nem kapott meg. A pozitív kép megerősítéseként még elképzelte azt is, hogy megkapja a diplomáját és a diploma osztó ünnepségen a szülei is ott vannak, akik nagyon boldogak és büszkék rá.

Befejezés: Természetesen ez még nem elég, kitartással végeznie kell a számára kiadott megerősítő  gyakorlatokat és nap-nap meg kell küzdenie magával, hogy a pozitív kép segítségével le tudja győzni az előtte álló akadályokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.